Podczas gdy moja rodzinka zajadała się dzisiaj smażoną watróbką z ziemniaczkami, ja zrobiłam sobie sałatę z resztek warzyw, z rybą "Panga", robioną na parze, i jajkiem sadzonym.
Sałaty oczywiście zostało mi na kolację :)
-1/4 główki sałaty lodowej,
- 1/2 paczki rukoli,
- 2 pomidory,
- kawałek świeżego ogórka,
- 1/4 czerwonej cebuli,
- sos do sałaty koperokowo- ziołowy,
- 1 filet pangi mrożonej,
- 1 jajko.
Wszystko do sałaty pokroić i wymieszać w misce z sosem. Pangę posypać przyprawą do ryb i zrobić na parze, jajko posadzić.
Na talerzy robimy "poduszeczkę" z sałaty, na nią kładziemy rybę i jajko.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz